opleidingen en cursussen in beauty, wellness en fashion
 
 

cursus aromatherapie: je leert recepturen maken voor zalven, crŤmes, balsems, massageolie,...

opleiding aromatherapie: gezond leven op basis van natuurproducten

natuurlijke cosmetica op basis van oliŽn 

Schoonheidsschool opleidingen en thuisstudies

 

 

 

Cursus aromatherapie (natuurlijke cosmetica)

Heb je interesse in aromatherapie en natuurlijke cosmetica? Hecht je belang aan gezond leven op basis van natuurproducten? Wil je meer weten over deze complementaire wetenschap?

Etherische oliŽn, ook wel essentiŽle oliŽn genaamd, zijn de vluchtige bestanddelen van aromatische planten. We vinden ze terug in de bloemen, zaden, de bladeren, de schors, en de wortels van planten. Hun toepassing ligt voornamelijk in het prikkelen van de zintuigen, het verlichten van pijn en het ontspannen. Deze wonderbaarlijke oliŽn vormen tevens de basis voor de bereiding van natuurlijke cosmetica.

Tijdens deze vijfdaagse praktijkgerichte opleiding ontwikkel je een breed zicht op wat aromatherapie ons te bieden heeft. Je krijgt een wetenschappelijk onderbouwde theoretische basiskennis van zowel etherische oliŽn en hydrolaten als plantaardige oliŽn. Je leert geurassociaties maken en onderkennen. Tijdens de praktijklessen leer je recepturen maken voor zalven, crŤmes, badproducten, massageoliŽn,... De lessen zijn zo opgebouwd dat je na afloop in staat bent om je eigen unieke, gepersonaliseerde aromatische producten en massage-oliŽn samen te stellen. Je krijgt voldoende bagage mee om er zowel thuis als in je praktijk mee aan de slag te gaan. Aromatherapie is immers uitermate geschikt om te combineren met allerlei massage- en schoonheidsverzorgende technieken.

Cursusinhoud:

  • algemene inleiding in de aromatherapie: het gebruik, de winning en de kwaliteit van etherische oliŽn
  • bespreking van enkele etherische oliŽn
  • synergiŽn
  • hydrolaten en hun specifieke werking
  • de bijzondere eigenschappen van plantaardige oliŽn.
We maken:
Les 1: ontspannend voetbad en thee met etherische olie van citroen
Les 2: geurend badzout, aromatische lichaamsolie en een synergie (mix van verschillende etherische oliŽn)
Les 3 en 4: verfrissende lotion, massageolie en zalf
Les 5: een gepersonaliseerde dagcrŤme

Je dient voor deze cursus zelf voor je eigen materiaal te zorgen.

Je dient tijdens de les schrijfgerief en de praktijkbenodigdheden mee te brengen. Zonder materiaal kan je NIET oefenen tijdens de lessen. Tijdens de opleiding oefen je op je medestudenten en op modellen. De modellen worden verwacht tijdens het derde lesuur. Het materiaal kan je bestellen via een onafhankelijke groothandel die tegen voordelige prijzen levert. De volledige lijst van deze praktijkbenodigdheden vindt u op de website van de studentenwinkel.

Totaal inschrijvingsgeld:
De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 239 euro. Je kan deze opleiding betalen met de opleidingscheques of met de kmo-portefeuilleDe overheid betaalt dan de helft van jouw cursus! 

Voor deze cursus heb je eigen materialen nodig. Deze kan je aankopen via de docente na de eerste les. Het aantal plaatsen is beperkt. Indien je deze opleiding volgt kan je gratis de cursus wellnesswetenschappen volgen.startdata cursus aromatherapie (natuurlijke cosmetica) Inschrijven voor de opleiding aromatherapie Wat ben ik met het diploma aromatherapie (natuurlijke cosmetica)?Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk

   
Schoonheidsverzorging

Nagelstyling

Visagie en hairstyling

Kleur- imago en stijl

Massage

Wellness en Alternatief

Bedrijfsbeheer

Psychologie en coaching

Fotografie en beeld

Zwangerschap en baby's

Thuis- en zelfstudies

 
     
 

 
   
 

Tel:  03/292.33.33

 
 
 
Top 5 voordelen:

 
Volg een opleiding, cursus of zelfstudie pakket in Beauty, Wellness en Fashion zoals visagie, massage, nagelstyling en zoveel meer
 

Disclaimer - De schoonheidsschool, Mechelsesteenweg 73 te 2018 Antwerpen, ondernemingsnummer 0871.076.232, erkenningsnummer DV.O200500, telefoon: 03/292.33.33,  email: info@schoonheidsschool.be - NL / FR