opleidingen en cursussen in beauty, wellness en fashion
 
 

Cursus ayurvedische massagetechnieken: Ayurveda: kennis (veda) van het leven (Ayur).

Opleiding ayurvedische massage met warme geneeskrachtige olie

Oliemassage waarbij een goede gezondheid benadrukt wordt.

Deze Ayurvedische massagetechnieken zijn een onderdeel van de complementaire geneeskunst.

 

 

 

Cursus Ayurvedische massage

Is massage geven je ding? Heb je interesse in Oosterse massages? Ben je op zoek naar een introductie in de Oosterse alternatieve relaxatiemethodes? Wil je als beginnende of als ervaren masseur / masseuse andere technieken aanleren en hierdoor je aanbod vergroten, dan is deze volledig op praktijk gerichte opleiding Ayurvedische massage echt iets voor jou.

Ayurveda betekent letterlijk kennis (veda) van het leven (Ayur) en heeft zijn oorsprong in de Indische cultuur. Ayurveda is een eeuwenoude Indische traditionele geneeskunde en levenswijze. Het is een uitgebreide holistische wetenschap met talrijke disciplines gaande van chirurgie tot methodes om te verjongen. Eeuwen geleden voerden ayurvedische artsen bijvoorbeeld al plastische chirurgie uit.

De Ayurvedische massage met geneeskrachtige oliŽn is een van de belangrijkste therapievormen die de ayurvedische artsen en therapeuten vandaag de dag nog steeds gebruiken. In deze basiscursus wordt de ayurvedische massage aangeleerd zoals ze in India nog steeds wordt toegepast. Het is een volledige lichaamsmassage met olie op een massagetafel.

Deze Ayurvedische massagetechnieken zijn een onderdeel van de complementaire geneeskunst die meer dan 5000 jaar oud is. Er bestaan meer dan 4000 jaar oude ayurvedische teksten waarin het belang van een oliemassage voor een goede gezondheid benadrukt wordt. Het is in IndiŽ nog altijd gebruikelijk voor de bruid en de bruidegom om de dag voor het huwelijk een traditionele Ayurvedische massage te krijgen.

Deze cursus is speciaal ontwikkeld om, zonder veel theorie en voorkennis, op het wellness niveau, een ayurvedische massage te kunnen geven. Men zal dus geen specifieke gezondheidsproblemen leren behandelen zoals in de veel langere opleidingen tot ayurvedisch arts of therapeut.

Meer en meer Belgische wellnesscentra of schoonheidsinstituten bieden deze massage aan als perfecte relaxatiemethode. Het is dan ook een ideale bijverdienste indien je deze technieken beheerst. Deze opleiding is voor iedereen toegankelijk. Je hebt geen vooropleiding nodig.

De kostprijs voor de tweedaagse opleiding bedraagt slechts 240 euro. Inbegrepen in het cursusgeld zit de basisbundel Ayurvedische massage, de gratis toegang tot de cursus wellnesswetenschappen en de uitstekende begeleiding. Je kan gebruik maken van de opleidingscheques. De overheid betaalt dan de helft van je opleiding!  Op het einde van de opleiding ontvang je een getuigschrift.
 

DOWNLOAD HIER DE FOLDER >>>startdata cursus Ayurvedische massage Inschrijven voor de opleiding Ayurvedische massagetechnieken Wat ben ik met het diploma Ayurvedische massage?Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk

   
Schoonheidsverzorging

Nagelstyling

Visagie en hairstyling

Kleur- imago en stijl

Massage

Wellness en Alternatief

Bedrijfsbeheer

Psychologie en coaching

Fotografie en beeld

Zwangerschap en baby's

Thuis- en zelfstudies

 
     
 

 
   
 

Tel:  03/292.33.33

 
 
 
Top 5 voordelen:

 
Volg een opleiding, cursus of zelfstudie pakket in Beauty, Wellness en Fashion zoals visagie, massage, nagelstyling en zoveel meer
 

Disclaimer - Schoonheidsschool vzw, Elf julistraat 39a te 9000 Gent, tel: 03/292.33.33, email: info@schoonheidsschool.be - Ondernemingsnummer : 892.908.160 - NL / FR
IVBO-Wellnessfederatie vzw, Mechelsesteenweg 73 te 2018 Antwerpen, ondernemingsnummer 0871.076.232, erkenningsnummer DV.O200500, telefoon: 03/237.71.15