Dit zijn de perfécte wenkbrauwen voor jouw gezicht

07/03/2019 Thomas Verlinden

Wie de laatste jaren niet onder een steen heeft geleefd, weet dat mooie, volle wenkbrauwen hot zijn! We besteden met z’n allen steeds meer tijd aan epileren, shapen, kleuren en trimmen om het gewenste resultaat te verkrijgen.

Voordat je eraan begint, is het belangrijk om te weten welke wenkbrauwvorm bij jouw gezicht past. Onze wenkbrauwen geven ons gezicht een bepaalde uitdrukking, dus het moet natuurlijk perfect zijn.

Het is ook altijd een slim idee om beroep te doen op een professionele wenkbrauwstylist, want als je te veel haartjes weghaalt, kan het best wel een tijdje duren voor ze teruggroeien.

We nemen aan dat er 6 verschillende gezichtsvormen zijn: ovaal, rechthoekig, rond, vierkant, hartvormig en diamantvormig. Het ‘ideale’ gezicht is ovaalvormig, dus dat is wat je zal moeten proberen te bereiken door je wenkbrauwen bij te werken. Hoeken, rondingen, breedtes en lengtes in het gezicht compenseren is de boodschap!

 

 

Ovaal

Heb je een ovaal gezicht? Dan heb je geluk, want jij staat gewoon met elke wenkbrauwvorm! Om je gezicht nóg beter tot z’n recht te laten komen, kies je voor een wenkbrauw in een zachte hoek of boog.

Jouw celebrity lookalike, actrice Jessica Alba, speelt haar facial features goed uit dankzij haar prachtige wenkbrauwen!

Vierkant

Breng een vierkant gezicht en een hoekige kaaklijn in balans met hoge, ronde wenkbrauwbogen. Zo lijkt je gezicht niet alleen ietsje meer afgerond, maar ook een stukje langer. Een lichte hoek kan eventueel ook nog.

Actrice Olivia Wilde dankt haar sensuele blik volledig aan haar wenkbrauwen!

Rond

Een rond gezicht doe je langer lijken met eerder diagonale wenkbrauwen in een scherpere hoek. Maak er vooral geen boog van, want zo lijkt je gezicht alleen maar ronder.

Neem een voorbeeld aan actrice Emma Stone als je op zoek bent naar een rolmodel!

Rechthoekig

Heb je een langwerpig of rechthoekig gezicht met een hoog voorhoofd en/of uitgesproken kin? Ga dan voor rechte, horizontale wenkbrauwen om je gezicht optisch in te korten.

Onsterfelijk cinema-icoon Sarah Jessica Parker brengt haar langwerpige gezicht mooi in balans dankzij haar rechte wenkbrauwen.

Hartvormig

Een hartvormig gezicht laat zich herkennen aan een spitse kin, een breed voorhoofd en soms een “widow’s peak” of een klein V-tje in de haarlijn. Met ronde, gebogen wenkbrauwen breek je met je scherpe kin. Hoe langer je gezicht, hoe zachter de boog in je wenkbrauwen.

Naast enkele filmprijzen en -nominaties, komt Scarlett Johansson ook regelmatig voor in lijstjes van beauty magazines. Misschien zitten haar wenkbrauwen er voor iets tussen?

Diamant- of ruitvormig

Een diamantvormig gezicht heeft een spitse kin en een smal voorhoofd, maar heeft uitgesproken jukbeenderen die het gezicht verbreden. Met ronde wenkbrauwbogen doe je het breedste deel van je gezicht minder hard opvallen.

Heb jij een zeldzaam diamantvormig gezicht? Actrice Megan Fox heeft er zo ook eentje én heeft de perfecte wenkbrauwvorm gevonden.


relatedBlogs

Wauw! Wat ziet zij er oogverblindend uit!

Ontdek de eeuwenoude Indische massage

Magische beauty tricks: feit of fabel?


relatedCourses


previousLabel

Mama’s met een carrière: wat met de kinderen?

nextLabel

Een sixpack voor iedereen: buikspieroefeningen op jouw maat

mostRead


De Schoonheidsschool opent nieuwe beautytempel in Brugge

09/10/2018

DIY: maak je eigen gezichtsmasker met aloë vera

25/01/2019

Dit zijn de perfécte wenkbrauwen voor jouw gezicht

07/03/2019

relatedCourses


Wenkbrauwstylist

Volg de opleiding Wenkbrauwstylist en word een krak in je vak als brow expert.

Wenkbrauwextensions

Krijg les van echte wenkbrauwspecialisten en leer prachtige wenkbrauwen creëren.

Brow and Lashstyling

Echte beauty experts delen hun tips & tricks zodat je snel professioneel aan de slag kan.

courseMaterial


Wimperlifting Anubis

€168

buyMaterial

Wimperlifting Anubis

€168

buyMaterial

studyCategories


Wimpers & Wenkbrauwen

blogTags


WenkbrauwenGezichtsvormWenkbrauwstylingWenkbrauwstylistBeauty

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0