Hoe leg je examen af?

Klaar voor je examen?

Wanneer je de leerstof helemaal onder de knie hebt, is het tijd om je examen af te leggen. Dat examen gaat steeds door tijdens de laatste les van je opleiding. Voor bepaalde opleidingen moet je bijvoorbeeld eerst een eindwerk maken voor je het examen mag afleggen, of bestaat het examen uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. Jouw docent geeft je hierover alle specifieke info tijdens de eerste les.

Examen afleggen op een ander moment

Wil je liever je examen op een latere datum afleggen, omwille van bijvoorbeeld een stage, dan plan je het eenvoudig in op je studentenprofiel. Doe dat minstens een week op voorhand.

  1. Log in op je studentenprofiel en ga naar ‘Opleidingen’.
  2. Selecteer de opleiding waarvan je het examen wil afleggen.
  3. Klik op ‘Examen inplannen’ en geef de gewenste locatie, datum en uur in.

Wij verwerken binnen de 48 uur jouw examenaanvraag en sturen je een bevestiging. In de bevestiging vind je alle details van jouw examenafspraak op een rijtje.

​​​​​​​

Hoeveel moet ik scoren om te slagen?

Om te slagen voor je examen moet je 60% of meer scoren. Zijn er meerdere delen? Dan moet je op elk onderdeel 60% of meer scoren. Na je examen duurt het gemiddeld een drietal weken tot de docent je examen verbeterd heeft en de resultaten bekend zijn. Zodra we jouw resultaten ontvangen hebben, zijn ze onmiddellijk zichtbaar op jouw studentenprofiel.

Ben je geslaagd? Proficiat! We bezorgen jouw welverdiende diploma zo snel mogelijk per post. Zo ga jij meteen aan de slag met al jouw nieuwe kennis en vaardigheden! Ben je gebuisd? Herbekijk de onderdelen die beter moeten nog eens en plan gratis een herexamen in.


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0