Massagetechnieken

Massagetechnieken

Is een écht goede, deugddoende massage kunnen geven iets dat je graag in de vingers zou hebben? Lijkt het je fantastisch om mensen helemaal zen naar huis te laten gaan? Volg dan een van onze boeiende opleidingen waarmee je meteen aan de slag kan gaan in de relaxerende massagesector.

Aan de hand van onze praktijkgerichte opleidingen leer je alle kneepjes die je nodig hebt om voor een intensieve shiatsu massage of een heerlijk verkwikkende hot stone massage. Met de tips en tricks van experts uit hun vak krijg je de beste massagetechnieken onder de knie en leer je hoe je anderen relaxed door het leven laat gaan.

Eén ding is zeker: dankzij ons aanbod van boeiende groepslessen, thuisstudies en virtual classes ga je zonder twijfel voor een carrière mét toekomst. Kies je favoriete opleiding uit ons interessante aanbod en laat anderen binnenkort genieten van jouw gouden handen!

allSubthemesWithinTheme Massagetechnieken

beSureOfYourFuture

Als masseur aan de slag gaan zonder de juiste technieken te weten valt zeker niet aan te raden. Indien je niet de juiste technieken toepast, dan kunnen er wel erge nefaste dingen gebeuren. Een opleiding waarin je de juiste technieken aanleert is dus absoluut noodzakelijk. Masseren is meer dan gewoon wat wrijven. Je moet weten hoe je je handen moet positioneren, in welke richting je moet wrijven en hoeveel druk je mag uitoefenen. Dankzij deze opleiding word je een professionele massagetherapeut. Je kan starten als zelfstandige massagetherapeut in hoofd- of bijberoep, werken als medewerker in dienst bij een zelfstandige schoonheidsspecialiste, als vertegenwoordiger werken voor een cosmetisch bedrijf, als medewerker in dienst werken in wellnesscentra en beautyfarms... etc. Kortom: de mogelijkheden zijn eindeloos!

De wellness branche is een van de weinige branches die de laatste jaren een groei kende. Steeds meer mensen realiseren zich wat de gezondheidsvoordelen zijn van massages. Massage is een goede manier om te ontspannen in het hectische leven van vandaag. Steeds meer mensen gaan op zoek naar een dergelijk moment van ontspanning en welzijn. Ze zijn zich ervan bewust dat ze hiermee veel moderne westerse gezondheidsproblemen kunnen voorkomen of verzachten. - employerSpeaks

Massagetechnieken

trendsCapitalized

Met onze opleidingen streven we ernaar om steeds voorop te lopen op het gebied van wellness en massage. Elk jaar opnieuw doen er zich nieuwe ontwikkelingen en trends voor of herhalen trends uit het verleden zich opnieuw. Met onze cursussen spelen we perfect in op die nieuwe ontwikkelingen. Het lymfestelsel is verantwoordelijk voor het helpen van pathogenen, overtollig vocht en bacteriën om door en uit het lichaam te bewegen. Wanneer het niet goed wordt geactiveerd, hopen zich ontstekingen, zwellingen en ziekteverschijnselen op. Daarom wordt er de laatste tijd ontzettend veel ingezet op lymfedrainage en massagetechnieken die het systeem bevorderen.

Massagetechnieken, hundredPercentOfTheTime

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat massages tal van positieve effecten hebben op het lichaam. Zowel voor als na het sporten helpt het om de spieren te ontspannen en herstel te triggeren. Daarom is het tegenwoordig bij bijna elke topsporter een essentieel onderdeel van hun trainingsschema. Maar ook voor wie niet sport op topniveau zijn massages en wellnes niet meer weg te denken. Mensen realiseren zich dat geplande momenten van rust en ontspanning essentieel zijn in hun drukke, vaak hectische levens. De technologische ontwikkelingen in de wellnesssector gaat met sprongen vooruit. Massagerobots, -stoelen en -apparaten zijn alomtegenwoordig. Er bestaan al geavanceerde robots die ontwikkeld zijn om specifieke pijnpunten te masseren. Toch zijn niet alleen de nieuwste technieken populair. Ook de oude massagemethoden maken een comeback. Zo zien we steeds meer behandelwijzen met roots in de traditionele Chinese geneeswijze, die aangepast zijn aan de moderne westerse noden.

Als massagetherapeut haal ik veel voldoening uit mijn werk. Massage is al lang geen luxedienst meer. Mensen zoeken bewust naar wellnesstherapeuten die hen kunnen helpen met het verlichten van stress, het versterken van het immuunsysteem, het bevorderen van de bloedsomloop en het verzachten van moderne klachten als fibromyalgie. Sommige mensen help ik hun pijn te verlichten, anderen bezorg ik gewoon een moment van rust. Het geeft altijd voldoening, elke keer opnieuw. Onlangs volgde ik een extra opleiding shiatsu massage. Ik kon alle lessen digitaal volgen en ik kreeg online tips van een ervaren vakspecialist. Via virtuele meetings kreeg ik feedback, om er zeker van te zijn dat ik de technieken goed onder de knie had. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

We zien vaak dat mensen beginnen als masseur zonder de nodige opleiding te volgen. Dat is zeker niet aan te raden. Als masseur kan je heel wat pijn verlichten, problemen verhelpen en mensen relaxatie bieden, maar als een masseur niet exact weet wat hij aan het doen is, dan kunnen er ook nefaste dingen gebeuren. Een goede opleiding is absoluut noodzakelijk als je als masseur aan de slag wilt. Onze docenten zijn stuk voor stuk vakexperten die je graag de kneepjes van het vak willen aanleren! Het vormt de basis die je nodig hebt!

niceToKnowHeader

  • Wat weinig mensen weten is dat massage ontzettend goed is voor de hersenen. Massage kan helpen om helderder te denken, zich beter te concentreren en om onderdrukte emoties los te gelaten.
  • Massage verbetert de bloedsomloop.
  • Massage helpt ook voor een betere flexibiliteit en betere prestaties op het werk.
  • Volgens onderzoek zorgt massage voor een vermindering van spanning op de spieren en spierpijn. Het is dus volkomen gezond en valt ook aan te raden (als men de juiste technieken gebruikt).

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0